Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. výcvikový tábor Frbulu

16. 5. 2010

13. - 16. května proběhl I. výcvikový tábor Frbulu ve Svojanově - Borušov. Sešli jsme se na známém místě, se známými chovateli a jejich chovanci. Laďa připravil neuvěřitelně pestrý program přednášek, tréninků a závodů. Přes nepřízeň počasí jsme se od rána do večerních hodin opravdu nenudili! Byli jsme na přednášce o výchově psů pana Viktora Dostála, paní MVDr. Hany Žertové, seznámili se s canisterapií a  viděli jsme tanec s vlky, pardon se psy.   

Obrazek  

 

 Vůbec poprvé jsme si osahali trať agility a paní Hana Rajtšlégrová nás trpělivě provedla přes překážky. Některé překonali Frbulkáři, jiné buldíci a pár jich zůstalo, jaksi ladem. Paní Hana obsluhovala i naviják, po celou dobu  každodenních tréninků cousingu.   Na vzdory špatnému počasí a potrhaným střapcům vždy s úsměvem na tváři!

Obrazek 

 

 To nejdůležitější se odehrálo poslední den. V neděli ochladilo startovní horečku opět počasí. V 9 hodin byl odstartován závod Nutram Grand Prix, který se běžel jednotlivě po přímé trati na čas. Byla to zajímavá novinka, která nám vlasně poprvé umožnila zjistit rychlost našich buldočků. Kluci byli opravdu nadupaní a zvlášť Monti dokázal trhnout naši Barču o víc než 1 vteřinu na 200 metrové trati! I časy BlueBerryho a Charlieho byli lepší.

Obrazek

Candie´s pyramida coursing, tak to bylo už úplně něco nového! Běželi společně psi a fenky po dvojicích a do dalšího kola postupoval pouze vítěz rozběhu. Závod měl ohromnou dynamiku a postupující měli ke konci závodu co dělat, aby se stihli přesunout z cíle na start. Barča se probojovala mezi čtyři nejlepší, jako jediná holka. Z účasti ve finálovém běhu ji vyřadil Monti, suverénní vítěz pyramidy. Opravdu moc pěkná atmosféra závodu. Nevýhodou je pouze ta skutečnost, že druhý nejrychlejší buldík může být vyřazen v prvním rozběhu. Na druhou stranu, dostávají o to větší šanci i ti slabší, ale také šikovní miláčci!  

Barča se svým trenérem a mezinárodním rozhodčím Břéťou na zahradní party....  

 

Obrazek

... a obrovská radost z prvního místa a zisku krásného poháru!.

Obrazek

Závěrem děkuji Laďovi  a těm, kteří  pomohli zrealizovat tento výcvikový tábor.  

 

   

 

Náhledy fotografií ze složky 1. výcvikový tábor Frbulu